Veel gestelde vragen

Hieronder zijn de veel gestelde vragen uitgeschreven, heb je nog een vraag? We willen je graag helpen! Stuur een e-mail met je vraag naar info@productsforhome.nlHoning

Is honing goed voor de lijn?

Honing is en blijft een zoetstof waarin suikers zitten. Het grote verschil is dat deze suikers beter voor je zijn dan de gewone suikers die je in de supermarkt koopt. Ben je een zoetekauw en kan je niet zonder? Dan is honing zeker een betere keuze. Lees ook waarom is honing goed voor je.

 

Waarom is honing goed voor je?

Honing bevat veel vitaminen en mineralen. Zo bevat honing vitamine B3, vitamine B2, vitamine B5, calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium en zink. Verder is honing bijvoorbeeld goed tegen allergieën, denk bijvoorbeeld aan hooikoorts. Uit verschillende literatuur en reacties van tevreden klanten blijkt verder dat goede honing effect kan hebben op keelpijn, maagzweer of een bacteriële darminfectie. Wil je een honing met alle goede voedingstoffen dan raden we je aan om echte honing te kopen.

 

Is honing goed tegen hooikoorts?

Rauwe, onbewerkte honing bevat vaak nog pollen. Door verschillende literatuur en tevreden reacties van klanten kunnen we ervanuit gaan dat goede honing kan helpen tegen hooikoorts. Normaal gesproken krijg je hooikoorts door de pollen die door de lucht vliegen, wanneer je dus rauwe honing eet is je lichaam al gewend aan deze pollen en reageert hij hierdoor minder.

 

Wat is biologische honing?

Biologische honing komt uit gebieden waar binnen een straal van 5-7 kilometer geen industrie, niet-biologische landbouw of snelwegen voorkomen. Ook halen de bijen de nectar uit natuurgebieden en van niet-genetisch gemanipuleerde planten. De bijen overwinteren natuurlijk, dus niet op water met geraffineerde suiker, maar op eigen honing. Doordat biologisch gehouden bijen niet zijn bijgevoegd met suikerwater en de honing koud verwerkt wordt, is biologische honing veel uitgesprokener van smaak. De producten van Products for Home voldoen hieraan.

 

Verschil normale en rauwe honing?

Normale honing word na het slingeren vaak verhit en verliest hierdoor alle belangrijke voedingstoffen. Bij dit proces krijgen de bijen vaak ook nog suikerwater om het productieproces te versnellen. Rauwe honing komt direct van de honinggraat. Dit is onbewerkte koudgeslingerde honing waardoor alle voedingstoffen behouden blijven. Deze honing is dus niet alleen lekkerder maar ook gezonder! Wij hechten waarde aan onze producten en de gezondheid van de bijen. Bij Products for Home kun je daarom alleen rauwe honing kopen.

 

Waar kan ik echte honing kopen?

Dat kan bij ons of een andere goede imker. Let bij andere imkers wel goed op het proces! Als je echte honing wilt bestellen moet je altijd goed opletten dat het geen bewerkte honing is.

 

Welke honing is puur?

Bij ons is elke honing op onze website puur. Pure honing (ook wel rauwe honing) bevat nog alle goede voedingstoffen omdat het niet bewerkt of verhit is.

 

Is pure honing gezond?

Het antwoord is ja! Honing bevat veel vitaminen en mineralen. Zo bevat honing vitamine B3, vitamine B2, vitamine B5, calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium en zink. Verder is honing bijvoorbeeld goed tegen allergieën, denk bijvoorbeeld aan hooikoorts. Uit verschillende literatuur en reacties van tevreden klanten blijkt verder dat goede honing effect kan hebben op keelpijn, maagzweer of een bacteriële darminfectie. Wil je een honing met alle goede voedingstoffen dan raden we je aan om echte honing te kopen.

 

Mag ik mijn baby honing geven?

Kinderen jonger dan 1 jaar kun je beter geen honing geven. Zij kunnen namelijk ziek worden van de sporen van de schadelijke bacterie clostridium botulinum, die soms in honing voorkomt. Voor iedereen ouder dan 1 jaar is honing veilig, ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

 

Is honing vegan?

Honing is niet per definitie vegan, dit komt omdat er voor de productie bijen gehouden moeten worden.

 

Tot hoeveel graden mag je honing verhitten?

Je mag honing tot maximaal 45 graden verhitten als je ervoor wilt zorgen dat de goede enzymen/voedingswaarden niet verloren gaan. Lees onze blog voor meer tips tegen versuikering van honing

 

Bijenwas kaarsen

Wat is het verschil tussen normale kaarsen en bijenwas kaarsen? 

Gewone kaarsen zijn vaak gemaakt van paraffine, paraffine wordt gewonnen uit aardolie. Je kunt dus wel begrijpen dat dit niet goed is voor je gezondheid en het milieu. Bijenwas kaarsen zijn gemaakt van bijenwas, let wel op dat dit van 100% pure bijenwas is zoals bij ons. Bijenwas word gemaakt door de bijen en is dus een natuurproduct.