GRIEKSE PIJNBOOM HONING

Onze honing is altijd 100% natuurlijk, onbewerkt en zonder toegevoegde suikers! 

 

Waarom honing van Samos?

Wij vinden dat de beste honing van Samos afkomstig is. Deze prachtige honing en zijn unieke smaak is een echte aanrader!

Omdat het welzijn van onze bijen een van onze prioriteiten is, en wij de bijen geen suikerwater geven maar alleen de eigen rauwe honing weer teruggeven, is er geen massa productie en zorgt dit voor alleen de beste kwaliteit. Dit gebeurt ook om de bijen gezond en sterk te houden. Hierdoor heeft de honing een absoluut unieke smaak.

 

Deze honing is rijk aan antioxidanten en mineralen. Dit zorgt voor meer weerstand en energie. Omdat de honing van de pijnboom komt, heeft de honing een veel lager suikergehalte en toch het is nog steeds zoet. Verder kan deze honing helpen tegen astma en hooikoorts.

 

Onze bijen worden aan het werk gezet en verzamelen de nectar van de pijnboom. Eenmaal aangekomen in de bijenkast word de nectar in een van de raten gedaan en word dit afgedekt met een wasdekseltje. Wanneer alle raten vol zijn worden deze in de centrifuge koud geslagen. De honing word vervolgens in een speciale bak gegooid waar het gezeefd word en schoon in de pot gegoten kan worden. Zoals je leest komt er verder dus totaal geen bewerking van de honing in het proces voor!

Rauwe onbewerkte pijnboomhoning

De pijnboomhoning komt hoog uit de bergen in het noord-westen van Samos. Het heeft een hoge voedingswaarde door de natuurlijke mineralen en vitamines. De honing heeft een laag suikergehalte maar is nog steeds heerlijk zoet.

Onze honing is altijd 100% natuurlijk, onbewerkt en zonder toegevoegde suikers! 

Foto van de extra vierge olijfolie van Samos
Foto van de honing uit Samos
Foto van de extra vierge olijfolie van Samos