Gratis verzending vanaf €55,-

Griekse pijnboom honing


Griekse pijnboom honing

Deze Griekse honing is specifiek afkomstig van de pijnboom uit Samos. De pijnboom is een heilige boom in Griekenland, en maakt deel uit van de dennenfamilie. De pijnboom honing is een bijzondere honing. De bijen kunnen namelijk maar ongeveer 3 weken hun nectar verzamelen van de Griekse pijnboom, dit komt omdat alleen in deze weken de boom hiervoor open gaat. 

 

Pijnboom honing heeft tot wel 30% minder suiker

De pijnboom honing bevat minder glucose dan andere honing, dit resulteert in minder suiker. Dit kunnen wij uitspreken door middel van het testen van de honing. Deze Griekse honing heeft dan wel een laag suikergehalte maar minder lekker is hij zeker niet! Doordat de honing minder suiker bevat smaakt hij eigenlijk alleen maar lekkerder en kun je er nog meer van genieten. De honing van de pijnboom is heerlijk zoet en vol van smaak.

 

Gezonde pijnboom honing

Naast dat deze honing minder suiker bevat zit deze pijnboom honing vol met natuurlijke mineralen en vitamines. Dit betekend natuurlijk hoge voedingswaarden waardoor een gezonde honing. Onze honing is altijd 100% natuurlijk, onbewerkt en zonder toegevoegde suikers! Wij zijn de enige webshop waarbij je deze Griekse honing online kunt kopen. 

 

Berghoning & Valleihoning 

Onze pijnboomhoning kan uit twee verschillende gebieden komen in Samos, namelijk uit de bergen of uit de vallei. Beide honingen zijn gezond en kwalitatief hetzelfde maar er is wat verschil in smaak en structuur. De berghoning komt zoals de naam het al zegt hoog uit de bergen, deze honing heeft een wat dunnere structuur. De valleihoning heeft zijn oorsprong wat lager in de vallei, deze honing heeft een wat dikkere structuur.

Deze verschillende honing kun je herkennen aan de sticker op het etiket en titel van het product.