Honing blog

Welkom op onze blogpagina, gewijd aan alles wat te maken heeft met honing. We delen graag interessante feiten over rauwe honing, echte honing en Griekse honing.

Ontdek de Gezondheidsvoordelen van rauwe Ikaria Honing

Ikaria honing is een bijzondere honing, Deze speciale honing, afkomstig van het prachtige Griekse eiland Ikaria, staat niet alleen bekend om zijn heerlijke smaak, maar ook om zijn talloze gezondheidsvoordelen. Hier lees je wat honing uit Ikaria zo uniek maakt en hoe het kan bijdragen aan een gezonde levensstijl. Wist je dat het naastgelegen eiland Samos exact dezelfde honing heeft? 

Lees meer »

Griekse honing uit Samos

Griekse honing bestaat al heel erg lang, ook op Samos. Het Griekse eiland Samos staat niet alleen bekend om zijn adembenemende landschappen en historische bezienswaardigheden, maar ook om zijn heerlijke honing. Lees in deze blog alles van de Griekse honing, met speciale aandacht voor de honingproductie op het betoverende eiland Samos.

Lees meer »

Rauwe honing werkt tegen hooikoorts

Als de lente aanbreekt en bloemen in bloei staan, kunnen mensen met hooikoorts last krijgen van symptomen zoals niezen, jeukende ogen en last van de keel. Er zijn uiteraard verschillende medicijnen en behandelingen beschikbaar, maar je kunt ook kiezen voor een natuurlijke remedie zoals rauwe honing. Rauwe honing is niet alleen een heerlijke toevoeging aan je ontbijt of thee, het wordt ook al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Rauwe honing, die niet is verhit of gefilterd, bevat pollen van bloemen waar de bijen hun nectar hebben verzameld. Het nemen van kleine hoeveelheden van deze pollen kan helpen om het immuunsysteem te versterken en de reactie van het lichaam op allergenen te verminderen.

Lees meer »

Gezonde honing uit Ikaria

Het is algemeen bekend dat de mensen op Ikaria gezond zijn en langer leven. Er zijn dan ook honderden studies die aantonen dat het mediterrane dieet positieve effecten heeft. Denk hierbij aan de groente, fruit, honing, granen, olijfolie, vis en vlees. Het mediterrane dieet lijkt positieve effecten te hebben veel voorkomende gezondheid problemen zoals diabetes, hart- en vaat ziekten en kanker.  De bronnen hiervan staan onderaan de pagina. Ook is te zien dat dementie erg uitzonderlijk is en dat mannen en vrouwen beide een hoge leeftijd bereiken. 

Lees meer »

Our bees love samos

Misschien heb je de Griekse honing al geproefd of misschien ben je gewoon erg benieuwd naar de smaak. We kunnen je vertellen dat je niet teleurgesteld gaat zijn! Griekse honing staat namelijk al heel erg lang bekend om uitstekende smaak en kwaliteit. 

Lees meer »

Natuurlijke remedies met honing

Honing is niet alleen een zoete lekkernij, maar het heeft ook talloze gezondheidsvoordelen. Vooral rauwe honing, echte honing en Griekse honing staan bekend om hun pure en hoogwaardige eigenschappen. In dit blogartikel zullen we enkele natuurlijke remedies met deze soorten honing bespreken en hoe je ze kunt gebruiken om je gezondheid te bevorderen.

Lees meer »