Biologische honing


Hier lees je alles over biologische honing

Bij products for home doen we ons best om alleen natuurlijke honing te verkopen, waaronder ook natuurlijk de biologische honing.

Biologische honing

Het word tegenwoordig steeds moeilijker om biologische honing te produceren, dit komt door de omgevingsfactoren. Biologische honing komt uit gebieden waar binnen een straal van 5-7 kilometer geen industrie, niet-biologische landbouw of snelwegen voorkomen. Ook halen de bijen de nectar uit natuurgebieden en van niet-genetisch gemanipuleerde planten. Bijen overwinteren, bij biologische honing krijgen de bijen hun eigen honing om te overleven en geen toegevoegde suikers aan water. Doordat biologisch gehouden bijen niet zijn bijgevoegd met suikerwater en de honing koud verwerkt wordt, is biologische honing veel uitgesprokener van smaak. Bij Products for Home en een paar andere imkers kun je nog biologische honing kopen, waarvan een paar biologische honing uit Nederland.

 

Hoe gezond is biologische honing

Biologische honing is super gezond, maar is het ook gezonder dan een rauwe/onbewerkte honing waar geen biologisch teken op staat? Nee dat niet perse. Rauwe of onbewerkte honing maakt eigenlijk precies hetzelfde proces door als biologische honing alleen zonder rekening te houden met de omgeving of zonder simpelweg het aanvragen van de sticker. Om een product biologisch te maken moet je namelijk aan heel veel eisen voldoen, dit past vaak ook niet in het kostenplaatje.

 

Is honing altijd biologisch?

Zoals je hierboven kunt lezen is niet alle honing biologisch. Of de honing biologisch is ligt echt aan de omgevingsfactoren. Soms is de honing wel biologisch en word dit niet laten zien met bijvoorbeeld een sticker. Vaak komt dit doordat het een heel traject is voordat je iets biologisch mag noemen. Lees daarom goed de omschrijving van de honing!