Rauwe honing

Rauwe honing is een natuurlijk zoetmiddel dat wordt gemaakt door de bijen. Het word rauwe honing genoemd omdat het onverhit en ongefilterd is waardoor het zijn natuurlijke enzymen, antioxidanten en voedingsstoffen behoudt. Hierdoor heeft rauwe honing veel verschillende gezondheidsvoordelen. Rauwe honing heeft een unieke smaak en wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn zoetheid en puurheid. Het kan variëren in kleur, textuur en smaak, afhankelijk van de bloemen en/of bomen waaruit de bijen de nectar hebben verzameld. Bij Products for Home verkopen we verschillende soorten rauwe honing.

Wat is rauwe honing?

Zoals boven aan de pagina staat omschreven is rauwe honing onverhit en onbewerkt. Wanneer je rauwe honing gebruikt kan je hier gezondheidsvoordelen van hebben. Door te kiezen voor rauwe honing, krijg je een product dat puur en onvervalst is. Het bevat alle natuurlijke voedingsstoffen, enzymen en pollen die van nature in honing aanwezig zijn. Bovendien behoudt rauwe honing zijn natuurlijke aroma's en smaak, waardoor het een ware delicatesse is. Dus, als je op zoek bent naar de beste kwaliteit honing, rechtstreeks van de imker en zonder toevoegingen, dan is rauwe honing de juiste keuze. Bestel vandaag nog online en geniet van de pure smaak en gezondheidsvoordelen van deze heerlijke natuurlijke zoetstof.

 

Wat is het verschil tussen ''normale honing'' en rauwe honing?

De ''normale'' honing wordt na het slingeren vaak verhit en verliest hierdoor alle belangrijke voedingstoffen. Bij dit proces krijgen de bijen vaak ook nog suikerwater om het productieproces te versnellen. Rauwe honing komt direct van de honingraat, dit is onbewerkte koud geslingerde honing waardoor alle voedingstoffen behouden blijven. De rauwe honing is dus niet alleen lekkerder maar ook gezonder! Wij hechten waarde aan onze producten en de gezondheid van de bijen. Bij Products for Home kun je daarom alleen rauwe honing kopen.

 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van rauwe honing?

Rauwe honing bevat goede antioxidanten die kunnen bijstaan om het immuunsysteem te versterken en ontstekingen kunnen verminderen. Het kan ook helpen bij het verlichten van hoest en keelpijn en het verbeteren van de spijsvertering. Rauwe honing beschikt ook antibacteriële eigenschappen en kan uiteraard worden gebruikt als een natuurlijk alternatief voor suiker.

 

Waarom is rauwe honing niet in onbeperkte hoeveelheid bestelbaar?

Zoals je hierboven kan lezen is rauwe honing eigenlijk de beste honing die je kunt hebben. Doordat we het proces niet versnellen door bijvoorbeeld suikerwater toe te voegen of de honing gaan verhitten zodat we meer kunnen produceren kunnen we niet onbeperkt leveren. De hoeveelheid rauwe honing wat wij kunnen bieden ligt ook aan de oogst, het komt namelijk wel eens voor dat de bijen niet veel honing hebben kunnen verzamelen. We kunnen daarom ook niet garanderen dat we het hele jaar rauwe honing in het assortiment hebben. Uiteraard doen wij wel ons best. Wij vinden het belangrijk dat we de beste rauwe honing kunnen bieden en niet dat we massaproductie kunnen leveren.

 

Waarom heeft rauwe honing een houdbaarheidsdatum?

Op elk product moet een houdbaarheidsdatum staan, echter heeft rauwe honing niet perse een houdbaarheidsdatum. Je bewaard je rauwe honing het beste door de honing op kamertemperatuur te laten staan en buiten direct zonlicht te houden.

 

Rauwe honing word ook wel onbewerkte honing genoemd.