Olijfolie blog

Welkom op onze blogpagina, gewijd aan alles wat te maken heeft met olijfolie. (Biologische) Olijfolie, een belangrijk onderdeel van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen en heerlijke smaak. We delen graag tips over het kiezen van de beste olijfolie, recepten waarin extra vierge olijfolie centraal staat en hoe je het kunt gebruiken in je dagelijkse kookgewoonten. 

Waar kan ik goede olijfolie kopen?

Wij zijn ervan overtuigd dat Griekse olijfolie de beste olijfolie is die er bestaat, in het algemeen staat Griekse olijfolie ook echt bekend om de uitstekende kwaliteit en fantastische smaak. Waar kan ik deze goede olijfolie kopen? Met onze zoektocht naar goede olijfolie zijn we uitgekomen bij het Griekse eiland Samos. Gelukkig hoef jij zelf er niet helemaal heen te gaan, want er zijn verschillende plaatsen waar je het kunt kopen. We helpen je graag om aan deze heerlijke olijfolie te komen.

Lees meer »

De heerlijke smaak van Griekse olijfolie

Griekse olijfolie, bekend door zijn goede kwaliteit en unieke smaak is tegenwoordig niet weg te denken uit de keuken. In deze blog behandelen we veelgestelde vragen over Griekse olijfolie zoals; Wat maakt Griekse olijfolie zo speciaal? Welke gezondheidsvoordelen biedt Griekse olijfolie? 

Lees meer »

Ontdek de pure smaak van Griekse olijfolie uit Samos

Olijfolie uit Samos heeft een speciale plek in de wereld van olijfolie. Het eiland Samos, gelegen in de Egeïsche Zee, staat bekend om haar vruchtbare grond en ideale klimaat voor olijfbomen. De olijven worden met de hand geplukt en binnen 24 uur na de oogst geperst, waardoor de olie zijn pure smaak behoudt. Olijfolie uit Samos heeft een licht fruitige smaak, met tonen van verse kruiden en een milde peperige afdronk. Het is de perfecte aanvulling op salades, (gegrilde) groenten, verse broodjessalades, pasta en (gegrilde) vis. De mogelijkheden zijn eindeloos en het zal je gerechten een heerlijke smaakboost geven. 

Lees meer »

Geen zonnebloemolie maar olijfolie!

Het is je vast niet ontgaan, de zonnebloemolie werd massaal ingekocht toen mensen wisten dat het bijna niet meer te verkrijgen zou zijn ivm de oorlog in Oekraïne. Heb jij dit ook nog gedaan? Er is een hele goede vervanger.

Lees meer »