Gezonde honing uit Ikaria

Honing uit Ikaria is erg bekend vanwege de gezondheidsvoordelen. Er word op verschillende plaatsen honing uit Ikaria verkocht of Griekse honing die er op lijkt. Het is belangrijk dat de honing echt uit omstreken van Ikaria komt. Lees hier waar je op moet letten als je honing van Ikaria wilt kopen.

Langer leven door goede gezondheid op het Griekse eiland Ikaria?

Het is algemeen bekend dat de mensen op Ikaria gezond zijn en langer leven. Er zijn dan ook honderden studies die aantonen dat het mediterrane dieet positieve effecten heeft. Denk hierbij aan de groente, fruit, honing, granen, olijfolievis en vlees. Het mediterrane dieet lijkt positieve effecten te hebben veel voorkomende gezondheid problemen zoals diabetes, hart- en vaat ziekten en kanker.  De bronnen hiervan staan onderaan de pagina. Ook is te zien dat dementie erg uitzonderlijk is en dat mannen en vrouwen beide een hoge leeftijd bereiken. 

 

Gezondheidsvoordelen van honing uit Ikaria

De heerlijke donkere pijnboom honing uit Ikaria word gezien als medicinaal en is rijk aan antioxidanten, net als de honing van Samos en Patmos. De bewoners van Ikaria drinken veel bergthee wat gezoet word met de heerlijke honing. Verder word er veel honing in gerechten gebruikt en word ook regelmatig wel een lepeltje gegeten. Zoals hierboven omschreven heeft het mediterrane dieet positieve effecten op gezondheidsproblemen en leven de mensen op Ikaria een stuk langer dan andere plaatsen. 

 

Waar haal ik honing uit Ikaria?

Er zijn een paar speciaalzaken of online winkels waar je honing uit Ikaria kunt kopen. Je zult het niet zo snel in een normale winkel vinden omdat het unieke honing is. Let altijd op de informatie die erbij word gegeven en de informatie op het etiket, er word nog wel eens gesjoemeld met honing. Het is belangrijk dat er echt staat dat de honing uit Griekenland komt zodat het geen gemengde honing is. Verder is de pijnboomhoning van Samos en honing van Patmos precies dezelfde honing omdat deze eilanden direct naast Ikaria liggen.

 

Producten uit de blauwe zones 

Misschien heb je er wel eens over gehoord, blauwe zones. Blauwe zones zijn 5 regio's waar inwoners gemiddeld langer en gezond leven. Dat een hoog percentage boven de 100 jaar gezond word bereikt is erg bijzonder en daarom worden zijn deze regio's blauwe zones benoemd. Het zijn de blauwe zones genoemd omdat het met een blauwe pen was getekend op de plattegrond. In deze zones zijn een paar leefstijl kenmerken waaronder een gezond voedingspatroon. Ikaria is een van deze blauwe zones! Niet voor niks dus dat de honing ook zo geliefd is.

 

Ikaria honing kopen

Je kunt op een paar plekken honing van Ikaria kopen maar let goed op de informatie en het etiket dat het wel echt daarvandaan komt. Je kunt alleen dezelfde kwaliteit honing net als Ikaria halen bij natuurlijk het eiland Ikaria zelf, Samos en Patmos. Deze eilanden liggen zo dicht bij elkaar dat hier dezelfde honing te verkrijgen is. De kwaliteit hiervan is dan ook hetzelfde. Honing uit het noorden van Griekenland zal niet dezelfde eigenschappen hebben als in de omgeving van Ikaria. Als tip hier de website om dezelfde honing als Ikaria uit Samos te bestellen. 

 

Bronnen:

Cochrane Database Syst Rev. 2013 Aug 12;8:CD009825, J Res Med Sci. 2012 Jul;17(7):694-709, Int J Cancer. 2014 Mar 6, Buettner, D. The Blue Zones, lessons for living longer, National Geographic Society, 2008