Rauwe honing werkt tegen hooikoorts

Je hebt het misschien al vaker gehoord, het is echt waar. Het nemen van rauwe honing kan je helpen om minder heftig te reageren op pollen, een natuurlijke behandeling die je super makkelijk zelf in de hand hebt. 

Natuurlijke Remedie tegen hooikoorts

Als de lente aanbreekt en bloemen in bloei staan, kunnen mensen met hooikoorts last krijgen van symptomen zoals niezen, jeukende ogen en last van de keel. Er zijn uiteraard verschillende medicijnen en behandelingen beschikbaar, maar je kunt ook kiezen voor een natuurlijke remedie zoals rauwe honing. Rauwe honing is niet alleen een heerlijke toevoeging aan je ontbijt of thee, het wordt ook al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Rauwe honing, die niet is verhit of gefilterd, bevat pollen van bloemen waar de bijen hun nectar hebben verzameld. Het nemen van kleine hoeveelheden van deze pollen kan helpen om het immuunsysteem te versterken en de reactie van het lichaam op allergenen te verminderen.

 

Het elke dag nemen van honing kan helpen om minder heftig te reageren op pollen en andere allergenen die hooikoorts symptomen veroorzaken. Sommige studies hebben al aangetoond dat rauwe honing daadwerkelijk kan bijdragen aan het verminderen van hooikoortsklachten. Het is wel belangrijk op te weten dat niet alle honing hetzelfde is. De commerciële en goedkope honing die in supermarkten worden verkocht, kunnen zijn verhit, gefilterd of aangevuld zijn met suikerwater, waardoor veel van de gezondheidsvoordelen verloren gaan of zelfs niet in hebben gezeten. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor lokale, onbewerkte rauwe honing van een betrouwbare bron. Hoewel rauwe honing een natuurlijke remedie kan zijn voor hooikoorts is het wel goed om te weten dat het niet bij iedereen hoeft te werken. Al met al kan rauwe honing een smakelijke en natuurlijke manier zijn om hooikoortssymptomen te verlichten. Door te kiezen voor onbewerkte honing, kun je profiteren van de geneeskrachtige eigenschappen en genieten van een zoete verlichting tijdens het hooikoortsseizoen.

 

Werkt honing tegen hooikoorts? 

Uit onderzoek is te zien dat rauwe honing kan werken als een natuurlijke remedie, het moet alleen wel echte rauwe honing zijn. Zorg dus dat de honing overhit en onbewerkt is. Gebruik elke dag een lepel honing zonder dat je het mengt in bijvoorbeeld je thee, zo zorg je ervoor dat je alle eigenschappen kan gebruiken van de honing en niks verloren gaat.

 

Klachten van hooikoorts verlicht door honing

Veel mensen hebben klachten door de hooikoorts, waaronder last van de keel en hoesten. Rauwe honing kan deze klachten verminderen en zorgen voor verlichting. Rauwe honing heeft geneeskrachtige eigenschappen en kan hier super goed aan bijdragen.

 

Rauwe honing is de grote tip tegen de klachten van hooikoorts