Griekse olijfolie

Griekse olijfolie is wereldwijd bekend om zijn uitstekende kwaliteit en unieke smaak. Het land heeft een lange geschiedenis van olijfolieproductie en de olijfbomen behoren tot de oudste ter wereld. Griekse olijfolie voegt een heerlijke smaak toe aan gerechten en is een essentieel onderdeel uit de keuken. De olijfolie kan van verschillende olijven worden gemaakt, een van de bekendste zijn de Kalamata olijf en de Koroneiki olijven. Bestel bij ons makkelijk de beste Griekse olijfolie online.De verschillende categorieën olijfolie


Verschillende Griekse olijfolie

Je kunt verschillende Griekse olijfolie bestellen of kopen. De beste Griekse olijfolie vinden wij van Agasto, deze olijfolie is afkomstig van het Griekse eiland Samos. We hebben van Agasto twee verschillende soorten, de extra vierge en de extra vierge biologische olijfolie. Deze biologische olijfolie heeft diverse ‘Awards’ gewonnen. De olijfolie van Samos is koudgeperst en biologisch geteeld van jonge (groene) olijven, hierdoor smaakt het net even wat anders dan andere olijfolie. Door de jonge olijven zitten er meer antioxidanten en mineralen in. 

 

Wat is de beste Griekse olijfolie?

Wat de beste Griekse olijfolie is, is natuurlijk voor iedereen verschillend. Dit heeft vooral te maken met de smaak en kwaliteit van het product. Bij Products for Home verkopen we de Griekse olijfolie van Agasto, dit is een olijfolie van Samos. Wij zijn super enthousiast over de smaak en kwaliteit van dit product, we zijn dan ook bij het productieproces aanwezig geweest en gekeken naar de omstandigheden. Deze olie voldoet aan alle eisen en ook word nog eens gemaakt van de jonge groene olijven wat een heerlijke smaak geeft. Nadat klanten deze olijfolie hebben geproefd komen ze eigenlijk altijd terug! Daaraan kun je zien dat dit de (een van de) beste Griekse olijfolie is!

 

Griekse olijfolie online kopen

Het online kopen van Griekse olijfolie biedt verschillende voordelen. Je kunt op je gemak kiezen uit verschillende merken en varianten die het beste bij jouw smaakvoorkeuren past en er zijn vaak kortingscodes beschikbaar. Er zijn verschillende winkels en webshops waar je Griekse olijfolie kunt kopen. In het algemeen produceert Griekenland olijfolie van hoge kwaliteit,  let wel altijd op of het echt goede kwaliteit is bij een andere webshop. Bij ons ben je altijd verzekerd van de beste Griekse olijfolie.

 

Griekse olijfolie in blik of glazen fles

Het kopen van Griekse olijfolie in blik of glazen flessen biedt voordelen zoals een langere houdbaarheid, betere bescherming tegen licht, behoud van smaak en aroma, milieuvriendelijkheid en gemakkelijke opslag. Olijfolie is erg gevoelig voor blootstelling aan licht, dit kan de kwaliteit aantasten. Hierdoor is het belangrijk dat de Griekse olijfolie word bewaard in een blik of donkere glazen fles. Olijfolie in plastic is eigenlijk een no go, er zitten namelijk veel nadelen aan zoals absorptie van smaak en het plastic wat in de olijfolie lekt.

 

Griekse olijfolie uit Samos

Een deel van onze Griekse olijfolie komt van het Griekse eiland Samos. Samos staat bekend als het land dat bloeit, niks voor niks dat hier ook veel olijfbomen zijn. Deze Griekse olijfolie word gewonnen uit twee soorten olijven: de Koroneïki en de Throubolia. Deze jonge groene olijven zorgen voor meer antioxidanten in de olijfolie, wat zorgt voor een goede gezondheid. Deze olijfolie heeft diverse awards gewonnen.

 

Griekse olijfolie uit de Peloponnesos

Iedere olijfolie uit een ander gebied heeft weer net een andere smaak, veel mensen die uit deze regio komen of op vakantie gaan hebben altijd voorkeur voor deze regio. De Griekse olijfolie uit de Peloponnesos komt van het vaste land van Griekenland. In deze regio groeit vooral de olijvensoort Koroneiki. De kleine groene Koroneiki-olijf heeft een unieke smaak en zorgt voor een ultime toevoeging voor jouw gerechten. Ook deze olijfolie heeft diverse awards gewonnen.