Gezonde honingmosterd dressing

De lekkerste honing-mosterd dressing voor bij jou op tafel! Hoe maakt je de honing mosterd saus?

Kerst staat weer voor de deur, niks leukers dan heerlijke recepten uitzoeken voor de kerstdagen! Je kunt het natuurlijk in de rest van het jaar ook maken, maar voor kerst sloven we ons vaak een beetje extra uit. 

 

Bij elke salade hoort wel een dressing, kant en klaar is natuurlijk super makkelijk maar niet echt gezond. Er zitten vaak allemaal toegevoegde stoffen in en het is ook niet echt gemaakt van de beste kwaliteit producten. In een paar minuten heb je je eigen honing mosterd dressing klaar! Je hebt alleen wel de ingrediënten nodig natuurlijk. Dit recept is geen standaard recept wat je keer op keer weer zou moeten maken maar een idee hoe je het kunt maken. Hoe leuk is het om af en toe wat nieuws te proberen in je recept! Variëren kan dan ook geen kwaad en alleen maar lekker zijn.

 

Een lekkere dressing maakt het makkelijker om aan je portie groente te komen

 

Wat heb je nodig?

- 3 eetlepels extra vierge olijfolie

- 1 eetlepel rauwe honing

- 1 eetlepel fijne mosterd

- 2 eetlepels citroensap

- zout en peper naar smaak

 

Hoe maak je het?

Voeg alle ingrediënten samen in een kom en mix het met een garde of vork tot het een egale dressing word. Proef of je het lekker vind of dat er van een product nog iets extra's nodig is. Is het te zuur? Voeg dan wat extra honing toe. Iedereen heeft een andere smaak en dit kan dus ook betekenen een andere hoeveelheid van elk product, probeer te kijken wat je zelf lekker vind!

 

Honing mosterd saus

Saus is wat anders dan dressing, het is een dikkere structuur en er word vaak mayonaise gebruikt om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je eten erin te dippen of misschien wel je eten (kip) op smaak te brengen. Hoe doe je dit dan? Dat is eigenlijk heel simpel. Mix de rauwe honing en gezonde mosterd door elkaar en voeg hierbij mayonaise aan toe, proef wel even tussendoor of de verhouding goed is voordat je er teveel bij gooit!. Je kunt er altijd voor kiezen om extra kruiden of andere producten toe te voegen als je nog wat mist.

 

Wil je dit recept bewaren? Klik dan hier om hem op pinterest vast te pinnen! Altijd handig voor later.