Honing en citroen drankje

Ben je opzoek naar een gezonde start van de dag? Afvallen op een gezonde manier? Probeer dan dit gezonde recept van citroen met honing.

Waarschijnlijk heb je het al vaker gehoord, een citroen drankje in de ochtend helpt je om gewicht te verliezen. Je zal niet gelijk afvallen omdat je dit gaat drinken, maar je zorgt er wel voor dat je lichaam goed op gang komt waardoor je misschien wat makkelijker kunt afvallen! Hieronder vertellen we over een super gezond recept die je elke ochtend kunt nemen en de werking hiervan.

 

Werking van honing en citroen

Honing en citroen zijn samen een gezonde combinatie door hun sterke geneeskundige eigenschappen. Honing staat bekend om zijn gezonde eigenschappen, het zit namelijk bomvol met essentiële vitaminen, mineralen en enzymen. Vers citroensap bevat veel vitamine C en kalium. De combinatie van de twee zorgt voor een sterk immuunsysteem en optimalisatie van de hersenen en bloeddruk. 

 

Hoe zit dat nou met gewicht verliezen? Het is belangrijk dat je het honing met citroen drankje drinkt op een nuchtere maag drinkt omdat citroenzuur de werking van het maagzuur kan versterken waardoor je het ontbijt wat makkelijker kan verteren. Naar mate je ouder wordt gezien dat het maagzuur wat kan dalen, door dit drankje zou je dit weer kunnen aanwakkeren. De honing in het drankje zorgt verder voor een goede weerstand en essentiële vitamines om de dag goed door te komen en natuurlijk dat het een lekkere smaakt heeft. Wanneer je last hebt van een verkoudheid of last hebt van je keel kan dit drankje ook heel goed zorgen voor verlichting en helpen bij het bestrijden van de bacteriën. Verder kan het er ook voor zorgen dat overtollig vocht afgedreven word. 

 

Let wel op dat het drinken van citroensap kan zorgen voor tanderosie en het dus verstandig is om het bijvoorbeeld met een rietje te drinken of om niet elke dag te nemen. 

 

Hoe maak je het?

Het is eigenlijk heel simpel, fijn toch?

 1. Kook het water en laat het daarna afkoelen tot handwarm zodat het drinkbaar is. 
 2. Voeg rauwe honing toe en roer tot het is opgenomen
 3. Pers een deel van de verse citroen uit of snijd een paar schijfjes en laat dit in het water zitten

 

let op dat je de honing niet in kokend water gooit of dat je het water na het toevoegen van de honing weer opwarmt. Bij verhitting van de honing boven de 45 graden verliest het namelijk zijn gezonde eigenschappen.

 

Redenen om citroen met honing te drinken

 • Versterkt je immuunsysteem

 • Bevordering van de werking van je hersenen/zenuwsysteem en optimaliseert je bloeddruk

 • Bomvol met natuurlijke vitaminen, mineralen en enzymen

 • Kan helpen om gewicht te verliezen

 • Gezonde energie om de dag te beginnen

 • Tegen verkoudheid en/of keelpijn
 • Het kan een vochtafdrijvend effect hebben
 • Werking tegen hooikoorts

 

Welke honing kan ik gebruiken?

Op onze website kun je alleen maar rauwe/onbewerkte honing vinden wat je nodig hebt voor dit recept. Eigenlijk is het altijd belangrijk om te kiezen voor rauwe of onbewerkte honing omdat dit alle essentiële vitaminen, mineralen en enzymen bevat. Verder kan rauwe honing ook zorgen voor vermindering van de hooikoorts.

 

Het drinken van honing met citroen is makkelijk en gezond