Couscous salade met kip en mango

De lekkerste gezonde couscous salade met kip en mango. Dit couscous recept heeft een heerlijke dressing van honing en limoen.De couscous salade met kip en mango is een heerlijk zomers recept wat lekker licht verteerbaar is. De lichte salade heeft een lekkere dressing van limoen, honing en chili/peper. Wij vinden het een heerlijk recept en blijven er dan ook van eten! Hopelijk kunnen we jullie hier ook blij mee maken. Hieronder staat het recept voor 4 personen.

 

Wat heb je nodig?

 • 200 gram parelcouscous
 • 400 gram kipfilet/kippendij (gekruid of naturel)
 • 1 mango
 • 1 komkommer
 • 1 avocado
 • 3 lente uitjes
 • 1 limoen
 • 1 paprika
 • 1/2 theelepel chili flakes of peper
 • 2 theelepels honing
 • extra vierge olijfolie 

 

Hoe maak je het?

Kruid de kip zoals je zelf lekker vind, of laat hem naturel als je dat lekkerder vind. Bak de kip in extra vierge olijfolie, er is bewezen dat deze olie het beste tegen de hoge temperatuur kan. Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar, voor het lekkerste resultaat gooi je een klein beetje zout in het water.

Schil de mango en snij ze in blokjes. Snij de paprika en de komkommer in stukjes qua grote dat je zelf lekker vind, we adviseren niet te grote stukken. Vervolgens zijn de lente uitjes aan de beurt, snij deze in kleine fijne ringetjes. Als laatst snij je de avocado in stukjes en doe je vervolgens alles bij elkaar in een bak.

Nu de dressing, pers de limoen uit in een bakje en voeg de chili vlokken toe. Voeg hierna de honing toe en roer het even door zodat het goed mengt. Wanneer de kip klaar is snij je de kip in stukken en voeg je dit samen met de parelcouscous en de groentes. Voeg als laatst de dressing toe en meng alles goed door elkaar. 

Wil je deze salade een dag van te voren maken? Dat kan! Let wel op dat je op de dag zelf dan pas de avocado toevoegt.

 

Eetsmakelijk!


We kregen wat vragen waar we jullie de antwoorden alvast van willen delen. Mocht je meer vragen hebben dan kun je ons altijd een mail sturen op info@productsforhome.nl. Ook vinden we het leuk als je ons recept gebruikt dat je ons er in vernoemd of in tagt zoals op instagram, facebook of pinterest.

Wat is het verschil tussen couscous en parelcouscous?

Iets wat je gelijk eigenlijk al ziet is het verschil in grote, parelcouscous is namelijk een stuk groter. Verder zie je dat couscous veel word gebruikt in Noord-Afrikaanse of Marokkaanse gerechten en de parelcouscous vooral in het Midden-Oosten. In de smaak zit ook een klein verschil, de normale couscous is vrij neutraal en de parel heeft een volle zachte smaak. Je zult ook zien dat er een verschil zit in het bereiden ervan. Parelcouscous moet je namelijk wel koken en normale couscous niet.

 

Wat zit er in couscous?

Couscous is een grof gemalen durumtarwe uit Noord-Afrika. Doordat couscous een bewerking is van (durum)tarwe lijkt het wat meer op pasta. Couscous valt nog wel altijd onder de de groep granen. 

 

Is couscous gezonder dan bijvoorbeeld rijst?

Couscous is niet perce gezonder dan rijst, wat wel een verschil is dat er minder calorieën en koolhydraten in zitten. Wat verder nog opvalt is dat er in couscous ook meer eiwitten en vezels zitten. Je kunt couscous dus wel zien als 'gezonder'.

 

Couscous of koeskoes?

Voor zover wij hebben kunnen onderzoeken is Couscous’ is een Noord-Afrikaans gerecht. En een ‘koeskoes’ een buideldier.