Griekse pijnboom honing is heel bijzonder

Wist je dat pijnboom honing niet het hele jaar gemaakt kan worden? De honing is erg zeldzaam.Er zijn heel veel verschillende soorten honing die we kennen, maar pijnboomhoning kennen de meeste mensen eigenlijk niet. Dit komt omdat het eigenlijk best wel zeldzaam is. 

 

Wat is pijnboom honing?

De naam zegt het eigenlijk al, het komt van de pijnboom. Pijnbomen zijn op verschillende plekken te vinden, er staan ook veel van deze bomen op het mooie Griekse eiland Samos. De pijnboom is een heilige boom in Griekenland, en maakt deel uit van de dennenfamilie.

 

Pijnboom honing is een bijzondere honing

De pijnboom gaat maar een aantal weken per jaar open staan voor de bijen om nectar te verzamelen, op dat moment moeten de imkers zorgen dat ze klaar staan met hun bijenkasten om de bijen hun werk te laten doen. Zodra de bijen de nectar in de kasten hebben gedaan kunnen wij de honingraten eruit halen, de raten worden in een centrifuge gedaan waar de honing word koudgeslagen. Hierna kunnen wij heerlijk genieten van deze unieke pijnboomhoning.

Wat ook nog bijzonder is aan deze specifieke honing is dat het niet erg zoet is door het lage glucosegehalte. Hierdoor kan de honing voor een hele lange tijd vloeibaar blijven in tegen stelling tot de meeste bloemen honing. Niet alleen door het lage glucosegehalte is de pijnboom honing een bijzonder goede honing, maar ook de zeer hoge voedingswaardes die erin zitten. Denk hierbij aan een groot aantal mineralen en sporenelementen, zoals koper, zink, ijzer, calcium en magnesium. Ook zijn de antioxidanten een stuk hoger bij de pijnboom honing dan bij andere honing soorten, dit betekend dat deze honing niet alleen helpt bij hart en vaatziekten maar ook zijn steentje bij kan dragen bij kanker. (let wel op dat het geen geneesmiddel is)

Eigenlijk kun je zeggen dat pijnboomhoning een van de allerbeste honing is die er bestaan. Door het aantal koolhydraten, eiwitten, aminozuren en vitamines maakt dit de ideale honing voor iedereen. Door de heerlijke romige, volle en niet al te zoete smaak, is de pijnboom honing de honing om van de genieten!