Honing uit Ikaria of honing uit Samos?

Wist je dat het eiland Ikaria en Samos naast elkaar liggen? De (pijnboom) honing is dan ook hetzelfde! Lees meer over de populaire honing.


Je hebt het vast wel eens gehoord over het Griekse eiland Ikaria. Het eiland staat bekend om de bewoners die langer leven zonder gezondheidsproblemen. De producten van dit eiland zijn dan ook zeer populair. Denk hierbij aan de olijfolie of de (pijnboom) honing

 

Een stukje geschiedenis

Laten we beginnen met het Griekse eiland ikaria, het eiland is vernoemd naar Icarus, Icarus was volgens de Griekse mythologie de zoon van meesteruitvinder Daedalus. Hij vloog weg van het eiland Kreta met door zijn vader gemaakte vleugels van veren en was. Uiteindelijk stierf Icarus door zijn val in de zee bij Samos. Daedalus zag dat hij niet meer bij hem was en zocht naar lucht en zee. Icarus' lichaam spoelde eindelijk aan op een ander eiland, dat nu Ikaria heet.

 

Maar wat voor soort honing is dit nou precies?

De pijnboom honing van Ikaria is exact hetzelfde als de pijnboom honing van Samos! Lees in deze blog wat de Griekse pijnboom honing precies is. Volgens velen is deze Griekse honing de beste en absoluut lekkerste honing van de wereld! Door de heerlijke romige, volle en niet al te zoete smaak, is de pijnboom honing de honing om van de genieten. Hieronder worden de pluspunten van deze honing benoemd, kortom heeft deze honing een unieke smaak met heel veel voordelen. 

 

Waarom honing van Ikaria of Samos?

Het zijn twee prachtige Griekse eilanden met de benamingen Ikaria (land van de eeuwige jeugd) en Samos (land dat bloeit). Het zijn de perfecte eilanden met de perfecte weer omstandigheden om de perfecte honing te maken! De eilanden liggen heel dicht bij elkaar, hierdoor hebben ze ook dezelfde honingsoort met de dezelfde eigenschappen. De pijnboomhoning heeft veel voordelen.

 

Pluspunten honing Ikaria of Samos

- Groot aantal mineralen

- Hoog gehalte antioxidanten 

- Tot wel 30% minder suiker

- Vol van smaak

- Onbewerkt

- Koudgeslagen

 

Het maakt dus niet uit of je honing uit Ikaria of uit Samos besteld, het is dezelfde honing met dezelfde eigenschappen! Bestel hier jouw Griekse honing van Samos.