Koroneiki olijfolie

Koroneiki olijven zijn de meest gebruikte olijven uit Griekenland, ook wel de koning van de olijven genoemd. De Griekse olijfolie die word gemaakt van deze olijven heeft een heerlijke intense en fruitige smaak. De maagdelijke olijfolie van Agasto is een extra vierge olijfolie van de eerste koude pers. Deze olijfolie is een must in de keuken.De koning van de olijven

De koroneiki olijf staat bekend als de koning van de olijven. Deze olijven zijn zeer bekend in Griekenland en zorgen voor ongeveer 60% van alle productie van olijfolie uit Griekenland. De heerlijke Koroneiki olijfolie is de beste olijfolie die er is, het staat dan ook bekend om zijn heerlijke verfijnde maar intens fruitige smaak. 

De koroneiki olijfboom

De koroneiki olijfboom staat op Samos en is de meeste olijven producerende gebieden van Griekenland. Het heeft het voordeel dat het zich kan aanpassen aan barre omgevingsomstandigheden, zoals extreme droogte, hitte en harde wind. De boom wordt 5-7 meter hoog en de bladeren zijn donkergroen, hun lengte en breedte zijn respectievelijk 5,47 cm en 1,03 cm. De vorm van de vrucht is cilindrisch-conisch en het gemiddelde gewicht is 1,3 gram. De vruchtvlees-kernverhouding van de vrucht is 6,6:1 en het oliepercentage varieert van 15% tot 27%. Het wordt uitsluitend gebruikt voor de productie van olijfolie van voortreffelijke kwaliteit. De vrucht rijpt van begin oktober tot december.

 

Koroneiki extra vierge olijfolie

De koroneiki olijfolie word gemaakt van de koroneiki olijf. De olijfolie word niet bewerkt en is van de eerste koude pers, wat er voor zorgt dat alle vitamines en mineralen nog aanwezig zijn en het product zo puur mogelijk is.