Echte olijfolie online kopen, olijfolie winkel

Waar kun je echte onbewerkte olijfolie kopen? Wanneer weet je of het echte olijfolie is? Lees hier meer over goede Griekse olijfolie.

Het is all over the news, met olijfolie word veel gesjoemeld. Dit is ook terug te zien bij de keuringsdienst van waarde met de aflevering olijfolie. Wanneer weet je nou dat je goede olijfolie koopt? Wij gaan het je kort uitleggen.

 

Koop geen geraffineerde olijfolie 

De eerste tip die we willen meegeven is koop nooit geraffineerde olijfolie. Deze olijfolie is zo bewerkt, eigenlijk kan je niet meer zeggen dat je nog goede olijfolie koopt. Het bevat ook niet meer de goede eigenschappen. Bekijk hier het filmpje van de keuringsdienst van waarde over geraffineerde olijfolie. 

 

Goede olijfolie en echte olijfolie

Als je opzoek bent naar goede olijfolie is het verstandig om altijd te zoeken naar extra vierge olijfolie, extra vierge betekend namelijk maagdelijk. Extra vierge olijfolie is de meest natuurlijke olijfolie die er is. De extra vierge olijfolie is een ongeraffineerde onbewerkte olijfolie waar alle goede eigenschappen van de olijven nog inzitten. De smaak van een extra vierge olijfolie is dan ook heerlijk en bovendien vers. Je kunt ook wel zeggen dat extra vierge olijfolie alleen de echte olijfolie is.

 

Olijfolie winkel online 

Olijfolie is natuurlijk op verschillende plekken te koop. In het algemeen staat in de supermarkt de goedkopere olijfolie en kun je eigenlijk het beste naar een boerderijwinkel, speciaalzaak, Griekse winkel of olijfolie winkel. Uiteraard zijn er ook wat websites waar je goede olijfolie online kunt kopen. Let wel op de labels en ja als het te goedkoop is om waar te zijn zal het vaak ook geen echte olijfolie zijn. 

 

Keuringsdienst van waarde

Wil je meer informatie over olijfolie? De keuringsdienst van waarde heeft over olijfolie een aflevering van gemaakt. Schrik niet wat er allemaal word gedaan en hoe je eigenlijk word bedonderd. Aan het eind is ook te zien dat extra vierge olijfolie helemaal niet slecht is om in te koken! Dit word je helaas aangepraat voor verkoop van de andere olijfolies. 

 

Mythe dat je niet in extra vierge olijfolie mag bakken

Extra vierge olijfolie is juist een uitstekende bakolie, studies tonen aan dat de vetzuren en antioxidanten in olijfolie zelfs een aantal krachtige gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Een goede kwaliteit extra vierge olijfolie mag gemakkelijk verhit worden tot 180°C. Wanneer de olijfolie ook een lage zuurtegraad heeft mag je het zelfs verhitten tot hoge temperaturen van 200°C. 

 

Wij kunnen je bij onze webshop Products for Home verzekeren van alleen de beste onbewerkte extra vierge olijfolie