Griekse producten van het eiland Samos

Lees hier over de bekende en heerlijke Griekse producten van het eiland Samos. Haal een stukje Samos in huis en proef de heerlijke producten.

In het algemeen staat Griekenland in de gehele wereld bekend om zijn heerlijke keuken en rijke culinaire tradities. Een van de verborgen schatten van de Griekse eilanden is het prachtige eiland Samos. Samos is niet alleen bekend om zijn adembenemende landschappen en historische bezienswaardigheden, maar ook om zijn unieke en smaakvolle producten.

 

Griekse olijfolie uit Samos

Het licht van de Egeïsche Zee, de zeebries, de eeuwige olijfbomen en de kunstzinnigheid van de mensen die ze kweken, zijn de dingen die de olijfolie die we produceren zo speciaal maken. De olijfolie uit Samos heet Agasto. Heb je de kans gehad om ervan te proeven? Deze Griekse olijfolie word gemaakt van 2 soorten olijven namelijk de Koroneiki en de Throuba. De unieke smaak die de olijfolie zo lekker maakt, komt doordat er alleen de jonge groene olijven worden gebruikt. Groene olijven bevatten meer antioxidanten, wat betekent dat het erg goed is voor je gezondheid. 

 

Griekse pijnboom honing van Samos

Je hebt diverse honing uit Samos, maar onze unieke Griekse honing van Samos is de pijnboomhoning. Pijnboom honing heeft een heerlijke rijke en volle smaak met een dikke structuur. De rauwe honing heeft verschillende gezondheidsvoordelen waaronder ontstekingsremmende eigenschappen en een algemene boost voor het imuunsysteem. Het helpt dan ook bij verkoudheid, keelpijn etc. Wat nog een gezondheidsvoordeel is, is dat de pijnboom honing gemiddeld 30% minder suiker bevat.

 

Griekse wijn uit Samos

Uit Samos komen diverse wijnen, de bekendste zal de Samos Vin Doux zijn. Een heerlijke zoete dessert wijn die heerlijk is tijdens of na het eten. 

De Samos Vin Doux is een zoete witte wijn afkomstig uit het Griekse eiland Samos. Het wordt gemaakt van de Muscat Blanc à Petits Grains-druiven, die bekend staan om hun aromatische karakter. Het is een wijn die zowel ervaren wijnliefhebbers als beginners geliefd is.

 

Zoete lekkernijen van Samos

Een bekende lekkernij van Griekenland is Loukoumades. Dit zijn kleine, luchtige deegballetjes die worden gefrituurd en daarna overgoten met honing. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen, en worden vaak geserveerd als een warme, zoete traktatie.

Verder heb je nog Pasteli en Melopita. Pastelli is een traditionele Griekse lekkernij gemaakt van honing en sesamzaad. Het is een soort krokante reep die zowel zoet als voedzaam is. Pasteli wordt vaak gegeten als tussendoortje en is populair op Samos. Melopita is een traditionele honingtaart gemaakt van filodeeg en een zoete vulling van ricotta, honing en kaneel. Het heeft een zachte, romige textuur en een zoete smaak. Melopita is een populaire dessertkeuze op Samos.