De beste Griekse biologische olijfolie

Alles over de beste Griekse biologische olijfolie uit Samos


Onze Griekse extra vierge olijfolie komt van het mooie eiland Samos. Het Griekse eiland Samos staat bekend als het eiland dat bloeit. Het is dan ook een van de groenste eilanden van Griekenland. Waarom halen wij onze olijfolie van Samos? Wij zijn ongelofelijk enthousiast over het product van Agasto door de heerlijke rijke smaak, het natuurlijke proces en bovendien omdat het gemaakt is met pure passie.

 

Wat wij heel erg belangrijk vinden is dat we de klant het beste kunnen bieden, dit doen we door zelf de olijfolie te beoordelen. Hoe de extra vierge olijfolie smaakt, het proces en door het landschap te zien waar de olijfbomen staan. Omdat wij dit proces zelf beoordelen kunnen wij jullie gegarandeerd de beste olijfolie aanbieden.

Wij zijn op bezoek geweest bij Agasto op Samos. We hebben gewandeld over het landschap waar alle olijfbomen staan en hebben het zuivere proces gezien hoe de extra vierge olijfolie word gemaakt. De mensen bij Agasto werken met pure passie voor hun product. Er word dan ook niks versnelt, verhit of gewerkt met schadelijke stoffen.

 

In deze Griekse olijfolie zitten niet de ''normale zwarte olijven'' maar de jonge groene olijven, dit zorgt voor een hele andere smaak. Er word altijd gezegd dat groene olijven nog niet rijp zijn, maar voor olijfolie zijn deze olijven juist uitstekend! Deze jonge groene olijven produceren meer olijfolie en bevatten ook nog eens veel meer antioxidanten dan de ''rijpe olijven''.  Meer antioxidanten betekend eigenlijk natuurlijk ook gezonder. Dit proef je dan ook terug in deze extra vierge olijfolie van Agasto.

 

Wist je dat alleen vierge en extra vierge olijfolie het biologische label mogen dragen? Dit betekend dus dat alleen olijfolie wat onbewerkt is kan voldoen aan biologische olie. De zuurgraad van de olijfolie bepaalt of een olijfolie extra vierge mag heten, dit moet namelijk gelijk staan of minder zijn dan 0,8.

 

Deze Agasto biologische olijfolie heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de great taste en the gold medal in Athene. Niet voor niks dus dat deze olijfolie zo goed smaakt. 

Zijn ecologische, biologische en organische olijfolie hetzelfde?

Het antwoord is ja! Al deze termen betekenen hetzelfde. De Europese wetgeving zorgt er wel voor dat deze termen beschermd zijn en dat je niet zomaar een biologisch etiket op het product zet. 

Deze Griekse olijfolie voldoet aan alle eisen en mag daarom biologische olijfolie worden genoemd. Zoals hierboven beschreven word er niet gewerkt met schadelijke stoffen op de olijven, de grond en niet tijdens het proces.

 

Smaakt biologische olijfolie anders dan gewone olie? 

Nee, het smaakt niet per definitie anders. Waarom zou je dan toch voor biologische olijfolie kiezen?

  • Er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd in je product 
  • Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt
  • Het is beter voor de natuur
  • Voor de gezondheid en voedingsveiligheid

 

Bij onze Agasto extra vierge olijfolie worden deze punten overigens ook niet gebruikt, deze olie is ook 100% natuurlijk.