Wist je dat pijnboomhoning gezonder is dan andere honing?

Wist je dat pijnboom honing gezonder is dan de gemiddelde andere honing? De honing die afkomstig is van de pijnboom heeft namelijk een lager suikergehalte dan de gemiddelde honing.

Je hoeft niet bang te zijn dat de honing er minder om zal smaken, integendeel juist! De smaak van de honing is heerlijk zoet. Verder heeft de honing een hogere voedingswaarde in vergelijking met andere soorten honing. Het is bevat meer eiwitten en aminozuren, terwijl het natuurlijk minder calorieën bevat vanwege het lagere suikergehalte. 

 

Het proces

Onze pijnboomhoning word gemaakt door de familie hoog in de bergen of in de vallei op Samos. Hierboven zie je ook onze oma stralen met de zelfgemaakte honing. Hoog in de bergen staan veel bijenkasten zoals hiernaast op de foto. De volle raten worden verzameld en koudgeslagen in de centrifuge, hierdoor komt de honing los en word het vloeibaar. Dan word de honing verzameld in een bak waar de honing doorheen stroomt en ervoor zorgt dat het vuil achterblijft. Vanuit hier worden onze honingpotten gevuld. Via dit proces houden we ons product zo natuurlijk mogelijk en dat proef je.

 

Last but not least! Onze Griekse rauwe honing is altijd 100% natuurlijk. Dit komt doordat dat wij onze bijen voeden met hun eigen honing. Wij voeden onze bijen dus niet met suikerwater of voegen geen dingen toe aan de honing!