Throuba olijfolie

Throuba olijven zijn heerlijk vol van smaak, dit is dan ook de enige olijf die je rechtstreeks zou kunnen eten uit de boom. De throuba olijven worden vooral gebruikt om te eten en worden weinig gebruikt voor olijfolie. Onze Agasto olijfolie word gemaakt van de throuba olijf en koroneiki olijf, hierdoor is deze olijfolie een bijzondere en heerlijke Griekse olijfolie vol smaak. Deze olijfolie is altijd extra vierge, wat betekend dat het de eerste onbewerkte koude pers is.



Throuba olijfboom

De Throuba olijfboom produceert middelgrote olijven, het word ook wel de lokale olijfboom van Samos genoemd. De bomen worden 5-10 meter hoog en hun takken groeien naar boven. De bladeren zijn groen en hun lengte en breedte zijn respectievelijk 5,69 cm en 1,24 cm. De vorm van de vrucht is cilindrisch-conisch en het gemiddelde gewicht is 3,3 gram. De vruchtvlees-kernverhouding van de vrucht is 5,2:1 en het oliepercentage kan oplopen tot 28%.